Curriculum Vitae

CURRICULUM VITAE

Mijn naam is Kees van Dusseldorp. Ik ben op 24 oktober 1968 in Amersfoort geboren. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en woon op dit moment in Neede.

Ik studeerde theologie aan de Theologische Universiteit van de Gereformeerde Kerken in Nederland te Kampen en specialiseerde mij in de homiletiek. In de studietijd volgde ik ook colleges methodologie aan de faculteit sociale wetenschappen aan de Rijksuniversiteit te Utrecht en colleges ontologie aan de faculteit wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1994 studeerde ik af op een doctoraalscriptie getiteld: “Spoorzoeken. Over werking en effect van de prediking.” Daarna ben ik twee jaar als onderzoeker in dienst geweest bij de Theologische Universiteit.

Ik gaf colleges aan de Theologische Universiteit, aan het Institute of Reformed Theological Training en maakte deel uit van de Vakgroep Praktische Theologie. Na een lange studieweg promoveerde ik in februari 2012 aan de Theologische Universiteit in Kampen op het proefschrift: “Preken tussen de verhalen. Een homiletische doordenking van narrativiteit.”

Vanaf 1997 diende ik als predikant binnen de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) achtereenvolgens de kerken te Mussel, Wezep, Capelle aan den IJssel-Zuid/West, Schildwolde en sinds augustus 2022 de NGKv te Neede.

Sinds september 2011 ben ik docent homiletiek aan de Theologische Universiteit. Vanaf 2013 draag ik daar de eindverantwoordelijkheid voor de preekopleiding, de praktijklijn en de persoonlijke, professionele vorming van de studenten. Daartoe heb ik in 2014 mijn basiskwalificatie onderwijs (BKO) gehaald (Vrije Universiteit Amsterdam) en ben ik vanaf 2019 LVSC-gecertificeerd supervisor (Hanzehogeschool Groningen).

Eerder was ik voorzitter van de vereniging Evangelisatie en Rekreatie en van het Generaal Diaconaal Deputaatschap. Op dit moment maak ik deel uit van de redactie van Preekwijzer.nl en ben ik hoofdredacteur van het blad “Dienst, Toerusting van werkers in de kerk”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: